کم ضررترین ظروف برای پخت و پز کدام اند

در انتخاب ظروف پخت و پز فعل و انفعالات مادی ظرف و غذا، توزیع حرارت، بهداشتی بودن و سبکی از جمله مسائلی هستند که همواره باید مورد توجه قرار گیرند.کم ضررترین ظروف برای پخت و پز کدام اند

ظروفی که جهت پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید با مواد غذایی دارای فعل و انفعالات مثبت و مفید باشند یا به علت ایجاد ضرر نباید با مواد غذایی وارد فعل و انفعالات شیمیایی شوند.همچنین این ظروف باید قابلیت سهولت پاک شدن آلودگی‌های پس از طبخ، برای استفاده مجدد را داشته باشد.

لازم به ذکر است در هنگام پخت غذا، حرارت باید به طور یکنواخت و ملایم در ظرف توزیع گردد تا کیفیت غذا مطلوب گردد.در این مطلب نواکالا با بررسی این مسئله سعی دارد سوال کم ضررترین ظروف برای پخت و پز کدام اند  را به شما مشتریان عزیز توضیح داده تا با هزینه‌ای مقرون به صرفه، تصمیم‌گیری راحت‌تری در خرید ظرف مورد نیاز خود داشته باشید.


قابلمه تفلون

پخت و پز با این ظروف بسیار آسان است زیرا غذا به کف ظرف نمی‌چسبد و شستشو به راحتی صورت می‌گیرد. اما ظروف تفلون در مقایسه با ظروف گرانیتی، چدنی، استیل و پیرکس انتخاب خوبی محسوب نمی‌گردند.هنگامی که کف نچسب تفلون در اثر استفاده از بین ‌می‌رود، برخی از مردم این ظروف را بازسازی کرده و مجدد مورد استفاده قرار می‌دهند؛در صورتی که این بازسازی ایمنی چندانی ایجاد نخواهد کرد و املاح شیمیایی در اثر خراش‌های کوچک ایجاد شده وارد مواد غذایی شده و بیماری زاست.


قابلمه چدنی

غذا هنگام طبخ به این ظروف نمی‌چسبد و این ظروف حرارت را به‌طور ملایم پخش کرده و کیفیت مطلوبی در پخت به همراه دارند. قابلمه‌های چدنی دارای مقاومت زیادی هستند و لب پر نمی‌شوند و رنگ خود را از دست نمی‌دهند.با توجه به ساختار این قابلمه‌ها و آلیاژ به کار رفته آهن و کربن و سیلیسیم، این ظروف دارای واکنش منفی با غذا نبوده و حتی به علت آزادسازی یون آهن در غذا می‌توانند مفید نیز واقع شوند.

قابلمه چدنی

امروزه ظروف چدنی دارای روکش‌هایی از جنس سرامیک، لعاب و استیل هستند اما به خاطر داشته باشید هنگام نخستین بار استفاده از قابلمه چدنی فاقد پوشش، سطح داخلی آن را با روغن چرب کرده و به مدت دو ساعت روی اجاق گاز یا داخل فر قرار دهید تا تبادلات نامطلوب با غذا هنگام پخت و پز صورت نگیرد.از راه‌های تشخیص چدنی بودن ظرف آن است که آهن‌ربا به آن‌ها می‌چسبد همچنین این ظروف در صورت افتادن از ارتفاع زیاد می‌شکنند. از معایب این ظروف وزن زیاد آن است که ممکن است هنگام طبخ برخی از مواد غذایی کمی مشکل ایجاد کنند.


 برای مشاهده و خرید انواع ظروف پخت وپز کلیک کنید .


قابلمه لعابی

این نوع قابلمه‌ها بیشتر برای طبخ مواد غذایی آبدار مورد استفاده قرار می‌گیرند. طبخ و یا گرم کردن غذاهای جامد به علت چسبیدن به کف ظرف مشکل است.به مرور زمان با از بین رفتن روکش این ظروف، ترکیبات به کار رفته در این قابلمه‌ها وارد غذا می‌شود. همچنین این قابلمه‌ها در صورت قرار گرفتن در معرض مواد غذایی اسیدی و قلیایی سریع‌تر واکنش داده و ایجاد آسیب می‌کنند.


ظروف سنتی

بر خلاف باور مردم، استفاده از ظروف مسی، روحی و دارای روی، به دلیل ورود املاح به خوراک نه تنها مفید نیست، بلکه سرطان‌زاست. این ظروف را قلع اندود می‌کنند و برای اینکه قلع با مس ترکیب شود، مقداری سرب به آن اضافه می‌کنند.در هنگام حرارت دیدن ظروف مسی، قلع و سرب موجود در آن‌ها آزاد شده و این واکنش با مواد غذایی در صورت وجود مواد غذایی اسیدی مانند آبلیمو و گوجه فرنگی تشدید می‌گردد.ظروف آلمینیومی در صورت استفاده زیاد ممکن است ایجاد مشکلات گوارشی روده و کولیت کند. لذا استفاده مداوم و طولانی مدت از این ظروف توصیه نمی‌گردد.


قابلمه سرامیکی

این ظروف از ماده‌ای کاملا طبیعی ساخته شدند که هیچ فعل و انفعال شیمیایی هنگام پخت با ماده غذایی ندارد. قابلمه‌های سرامیکی بسیار مقاوم به گرما و سرما بوده و می‌توانید به راحتی می‌توان داخل فر یا فریزر قرار دهید.

قابلمه سرامیکی

ظروف سرامیکی حرارت را به خوبی در خود نگه می‌دارند در نتیجه مواد غذایی به‌طور یکنواخت با درجه حرارت کم طبخ می‌گردند. همچنین می‌توان مواد غذایی را رژیمی (بدون روغن) طبخ نمود.از معایب آن شکننده بودنشان است که در صورت استفاده صحیح، می‌توان عمر استفاده از آن را طولانی نمود.


قابلمه گرانیتی

برخلاف باور عموم، قابلمه گرانیتی ارتباطی با سنگ گرانیت نداشته و تنها به دلیل تشابه ظاهری به سنگ گرانیت این نام را دارست. این ظروف نچسب بوده و باعث کاهش مصرف روغن هنگام پخت می‌گردد.قابلمه گرانیتی ساختاری از ادغام تفلون و سرامیک است بدین صورت که نخستین لایه آن تفلون و دانه‌های رنگی آن دانه‌های سختی از جنس سرامیک است.این قابلمه‌ها نچسبی و ماندگاری بیشتری نسبت به قابلمه‌های سرامیکی دارند همچنین نسبت به سایش از تفلون مقاوم‌تر و بهداشتی‌تر هستند.

قابلمه گرانیتی


ظروف پیرکس

این ظروف جزء بی‌ضررترین ظرفهای پخت و پز هستند. ظروف پیرکس دارای ظاهری شفاف و زیبا بوده و مقاومت بالایی در برابر درجه حرارت دارند. لذا می‌توان پس از طبخ خوراک داخل پیرکس غذا را سرو نمود.این ظروف در حین پخت و پز هیچ فعل و انفعال شیمیایی با مواد غذایی نداشته و در دسته‌ی ظروف سالم قرار می‌گیرند.


ظروف پیرانیت

این ظروف از جنس بدنه پیرکس با روکش نچسب گرانیت ساخته شده‌اند، در نتیجه دارای خصوصیات نچسب بودن گرانیت و مقاومت بالای پیرکس می‌باشند.این ظروف بسیار بهداشتی بوده و مصرف روغن را هنگام طبخ غذا کاهش می‌دهند.

ظروف پیرانیت


با توجه به مطالب ذکر شده، نواکالا با در نظر گرفتن نیاز شما مشتریان عزیز سعی در تهیه و توزیع بهترین ظروف موجود در بازار کرده تا شما با صرف کمترین هزینه، ظرف مورد نیاز خود را تهیه نمایید.

 برای مشاهده و خرید انواع ظروف پخت وپز کلیک کنید .